Middagsförberedelse (57/180)

Hemmagjord pasta är ganska enkelt att göra men kräver planering. Redan på morgonen ska äggen fram så att de blir rumstempererade. Någon gång efter lunch är det dags att göra degen. Jag brukar väga äggen och multiplicera deras vikt med 1,65 för att få fram hur mycket mjöl jag ska ta. Dessa tre ägg vägde 150 gram, alltså 250 g durumvetemjöl.

Nu ska degen vila minst en timme i kylskåpet. Under tiden går det att förbereda såsen. Idag ska det bli en sås på champinjoner, vitt vin och grädde.

Färdiga tagliatelle behöver nu hänga på tork ett tag. Jag passar på att blogga lite 🙂

UPPDATERAT 29/3: Jag höll verkligen med Alina om att något inte stämde i balansen i min ursprungliga bild. Det kände jag själv också när jag höll på med den. Jag tror en del av problemet var att jag ville ha med en bit av mjölpåsen för att visa sammanhanget tydligare. Nu har jag gjort en hårdare beskärning där mjölpåsen är borta och tycker den beskurna känns bättre.

Så här såg den ursprungliga ut:

4 tankar på “Middagsförberedelse (57/180)

  1. Ingen latmaskmat 😉
    Härlig fönsterljus. Balansen i bilden känns lite off men jag kan inte sätta fingret på vad som är fel. Det tredje bilden är ursnygg!

Kommentarer är stängda.