Miniatyr (69/180)

Den här bilden har jag funderat mycket över. Jag hittade denna lilla miniatyrflaska med tillhörande glas som jag fått av en vän för länge sedan. Den idé jag fick var att försöka placera den i ett lite sagolikt sammanhang. En drickapaus för skogens små väsen.

Det tog lite tid och energi att fixa rekvisita. Jag valde att göra ett bord av en trådrulle för att det ska synas tydligt hur liten flaskan är. Batterier till ljusslingan behövde anskaffas. Jag har letat i veckor efter rökelse som jag hoppades på att kunna fånga som en rökstrimma i bakgrunden.

Så här ställde jag upp för bilden. Gröna kvistar från trädgården med en liten ljusslinga i och en rökelsepinne på ett rejält gjutjärnsfat. Utanför bild står en stor flaska vatten beredd, ifall jag skulle råka tända eld på något.

Listen med ledlampor är för att belysa röken bakifrån för att den skulle synas tydligare. Det hjälpte tyvärr inte. Rökpelaren var för tunn och svag. Jag fick ett par bilder där den syntes men just de bilderna ratade jag av andra skäl.

Jag får helt enkelt göra nytt försök med rök i någon framtida bild. Då behöver jag också tänka ut ett sätt så jag kan brandsäkra bättre för att våga tända flera rökelsepinnar samtidigt.

2 tankar på “Miniatyr (69/180)

Kommentarer är stängda.