Fotoutmaningen 2021, Närbildsfoto

En vacker insekt (123/180)

ƒ/11 – 1/2500 – 85 mm – ISO 400

Jag blev fascinerad av den här insekten för att den bearbetade prästkragen så intensivt. Liksom nästan grävde sig ned i blomman och kom upp helt täckt av frömjöl.

Enligt en god vän är det en smalblombock.

5 Kommentarer

  1. Snyggt! Kul att få till bilder med macro.

  2. Så fina närbilder! 🙂

  3. rolig motiv och absolut fint foto. det syns dock att fokuset har missats
    makrolins är inte förlåtande

    • Missats skulle jag inte säga. Däremot valde jag kanske ”fel” och okonventionellt. Jag la fokus på det pollen insekten har i munnen eftersom jag tyckte det var mest intressant. Det extremt korta skärpedjupet gör resten ur fokus. Det behöver jag lära mig att hantera.

  4. Absolut en vacker insekt och kul att få se en bild på detta tema där det inte är en fjäril. 😉

Lämna ett svar