Temadag (16/180)

22 januari är Vinets dag. Dagen firas för att uppmuntra bättre och annorlunda vinsorter enligt helgdagar.nu

Mitt absoluta favoritvin den senaste tiden är det italienska Monti Garbi. Enligt Systembolagets beskrivning har det ”kryddig, utvecklad smak med inslag av fat, mörka körsbär, kryddnejlika, nougat, vanilj och kanel”. Gott!

Ljussättning av flaskor och glas är verkligen inte enkelt. Jag provade på massor av olika sätt, blixten avskärmad, blixten studsad i bakgrunden och slutligen med blixten studsad i kylskåpet. Egentligen ska det vara smala ljuskällor när man fotograferar flaskor såg jag i de klipp jag hittade på YouTube men jag kom inte på något bra sätt att ordna en smal ljuskälla. Blixt behövde jag eftersom jag ville försöka fånga hällandet av vinet.

En variant med enbart naturligt ljus.

4 tankar på “Temadag (16/180)

Kommentarer är stängda.