I’m a big fan (18/180)

I’m a big fan of Gavin Hoey at AdoramaTV. Jag tittar ofta på YouTube efter olika tips och tricks att testa när jag fotograferar. Gavin Hoey gör fantastiska bilder och förklarar alltid ingående varför han väljer de inställningar och miljöer han använder. Den här bilden är ena halvan av hans Heart Shaped Water Splash.

Att det bara är ena halvan beror på att det visade sig vara otroligt svårt att kasta vin på ett snyggt sätt 🙂

Det är en kompositbild där jag har tagit två fotografier av glaset med exakt samma inställningar – en bild på skvättet och en bild på glasets fot – för att sedan pussla samman dem i Photoshop.

Nyckeln till den här bilden är att blixten måste studsas i den vita bakgrunden. Då blir glaset belyst på rätt sätt, då blir vinets rörelse fryst och då blir efterarbetet så mycket enklare. Jag tror jag ägnade över en timme för att bygga upp miljön och testa mig fram till lämpliga inställningar men bara 10-15 minuter i Photoshop. Blixten ställde jag under bordsskivan riktad upp mot bakgrunden.

En mängd tjocka handdukar som ändå skulle tvättas fick vara stänkskydd. Det skvätte nämligen en hel del, trots att jag kastade så försiktigt jag kunde. Vinet kommer förresten från en flaska alkoholfritt med bäst-föredatum 2019. Odrickbart men bra till rekvisita!

9 tankar på “I’m a big fan (18/180)

  1. Snyggt! Tålamod är en dygd… 😉
    Kul att du delar med dig av hemligheten – tack! Ska försöka mig på detdär, jag också…

Kommentarer är stängda.