Arbetsredskap (35/180)

Dator, mobiltelefon och en bra mikrofon har varit mina viktigaste arbetsredskap genom hela pandemin.

Den här bilden är gjord enligt stegen i Hanna Nerets kurs Fine art porträtt. Idén är att förvandla fotot till något som påminner om en målad tavla. Det ska alltså se lite overkligt ut. En viktig del i kursen är att jobba med utjämning av hudtonerna med frekvensseparering. Den tekniken har jag aldrig provat förut.

Så här såg bilden ut före Photoshop.

Min stora hopfällbara bakgrund kom väl till pass vid fotograferingen. Kameran fjärrstyr jag med Nikon-appen SnapBridge i mobilen. Genom att ställa in fördröjd utlösning på fem sekunder fick jag precis lagom lång tid på mig att låtsas att jag pratar i mobilen.

En tanke på “Arbetsredskap (35/180)

  1. Kul att lära sig mera i PS. Det är hur mycket som helst det är nog därför det är så kul…

Kommentarer är stängda.