Vårbukett (51/180)

Vad är mer passande på våren än att leka med kulor 🙂 Kulan på bilden är en Caruba Lensball 90 mm. Att det blev just den modellen berodde på att den var kraftigt nedsatt i pris just när jag bestämde mig för att ge mig själv en glaskula i vårpresent. Att använda den som fototillbehör var lite knepigare än jag hoppats. Framför allt är det knivigt med skärpa och skärpedjup. Optimalt vill jag att hela kulan ska vara skarp men bakgrunden tydligt ur fokus. Ett annat problem är att placera kula och kamera så att bilden i kulan känns intressant.

Jag kollar YouTube-klipp och experimenterar. I den första omgången bilder var det en mobilbild som jag tyckte gav bäst resultat.

Ungefär samma bild med systemkameran. Skärpedjupet blev för kort för min smak och jag lyckades inte få krokusarna att bilda en bukett. Träning ger säkert färdighet 🙂