Underexponering (111/180)

Jag hade glömt ställa om kameran från manuell exponering till automatisk och bilden på grönsakerna blev totalt underexponerad. Först tänkte jag bara kasta den misslyckade bilden men sedan blev jag sugen på att se om det gick att fixa den i Lightroom. Det gick utmärkt! Tack vare att jag fotograferar i raw fanns det gott om bildinformation som jag kunde plocka fram. Jag blev oerhört förtjust i bilden efter redigering. Det är något i den mörka mustiga tonen som tilltalar mig. Tror jag måste prova att underexponera medvetet ibland.

Så här såg bilden ut innan redigering. De nya maskverktygen i Lightroom är snudd på magiska! Med hjälp av dem kunde jag enkelt markera skålen med grönsaker och justera ljuset precis där det behövdes.

En stund senare såg de vackra grönsakerna ut så här.

2 tankar på “Underexponering (111/180)

  1. Att fota i Raw är fantastiskt! Man har så mänga möjligheter. Gillar den mustiga tonen. Snyggt.

Kommentarer är stängda.