Tiden rinner iväg (119/180)

ƒ/7,1 – 1/200 – 50 mm – ISO 200 – extern blixt: 1/32

Försommaren går verkligen fort! Blommor knoppas, slår ut och blommar över i rasande fart. Tiden rinner iväg. Jag har tänkt ett tag att jag ville illustrera den känslan med en bild på en överblommad blomma som tappar sitt sista kronblad. En tulpan hade jag tänkt ta…men de hade redan blommat över helt och hållet. Nu sjunger våra tidiga pioner också på sista versen. Som tur är har vi ytterligare pionbuskar av en senare sort.

Bilden är tagen med extern blixt som jag skärmat av för att bara belysa själva blomman och reflexskärm på motsatt sida för att lysa upp även från det hållet. Jag höll på att bli helt galen på blixten som envisades med att slå om sig själv till 1/16-del, när jag egentligen ville ha 1/32 eller 1/64. Till slut kom jag på att det berodde på att jag hade råkat ställa slutaren snabbare än 1/200. Jaha! Min gamla kamera gick inte att ställa över 200 när den var kopplad med blixt. Denna går tydligen, men påverkar då blixtens funktion på något vis?

Som alltid när jag fotograferar föremål i snabb rörelse blev det väldigt många försök.

2 tankar på “Tiden rinner iväg (119/180)

Kommentarer är stängda.