Care for Kids Farm

Care for Kids Farm är ett barnhem strax utanför Lusaka. De har gott om både odlingar och djur. Verksamheten bygger på att barnen ska lära sig jordbruk för att kunna ha ett gott och självständigt liv i framtiden. De har också en egen skola där alla barn får utbildning.

Personal från Dental Training School besöker Car for Kids ibland för att prata om tandvård och vid behov får barnen gratis behandling i skolans klinik. Vi fick följa med på ett besök och blev väldigt imponerade över atmosfären på barnhemmet. Barnen utstrålade trygghet och självförtroende. Personalen var mjuka och peppande och berättade för oss att de jobbar mycket med att barnen ska bli självständiga och kunna flytta ut till släktingar utanför barnhemmet.

Carlos pratade med barnen om varför det är viktigt att sköta sina tänder och visade hur man borstar. Han pratade också om hur man kan sköta sina tänder om man inte har tillgång till tandborste och tandkräm (borsta försiktigt med en pinne från ett fruktträd och salt).

Alla barn fick tre tandborstar och tre tuber tandkräm. Personalen fick också.

Efteråt ville de att vi skulle fotografera dem framför huvudbyggnaden.

Nöjd med alla sina tandborstar.

Skolbyggnaden.

Några av pojkarnas bostadshus.

Efraim, Susan och läraren från Care for kids tillsammans med Carlos, Felicity, Susanna och Phidah från DTS.