Robot (161/180)

I ärlighetens namn har den här bilden inte riktigt i fotoutmaningen att göra eftersom det inte är ett foto. Detta är en bild av en robot som är genererad av en robot. Jag har använt mig av AI-tjänsten Midjourney.

I korthet går det till så att man skriver in ett kommando som beskriver vad bilden ska föreställa. Ganska snabbt genereras fyra förslag på bilder och det går att välja en eller flera att jobba vidare med. Den här filmen hade jag enormt mycket hjälp av för att komma igång.

Så här kan de fyra förslagen se ut. Här har jag skrivit /imagine red robot taking a photo, ultrarealistic – -ar 3:2

(Det sista – -ar 3:2 är för att få de proportioner jag vill ha. Annars blir bilden kvadratisk.)

/imagine robot in a field of sunflowers, ultrarealistic – -ar 3:2

/imagine pixie taking a photo of a dragonfly, hyperrealistic – -ar 3:2

Det är roligt och spännande att generera bilder. Mina gratis testbilder tog slut på mindre än en timme. Hoppla. Nu behöver jag bestämma om jag ska fortsätta och betala för tjänsten.

En tanke på “Robot (161/180)

Kommentarer är stängda.