Rymdägg och blomägg

ƒ/5,6 – 1/5 s – 50 mm – ISO 320

Jag fick lust att prova ett trick som just nu är synnerligen populärt på Facebookgruppen Photography Tricks Group. Tricket är helt enkelt att lägga något reflekterande på en iPad med mönstrad bakgrundsbild och fotografera med kameran nästan rakt framifrån. Innan bilden tas ska alla lampor släckas så att ljuset enbart kommer från paddan. Sedan är det bara att testa olika manuella inställningar för att få till bilden.

Här har jag lagt tre matskedar på paddan.

Med taklampan släckt.

3 tankar på “Rymdägg och blomägg

    1. Ja det borde gå bra om du har ett objektiv som låter dig fotografera tillräckligt nära. Hitta någon liten grej som kan reflektera i en välvd yta att lägga ovanpå mobilen. Jag har till exempel sett någon som gjort det med miniatyrflaskor. Eller varför inte en liten silvertesked.

Kommentarer är stängda.