Basgarderob till Barbie

Att sy Barbiekläder är verkligen pilligt och smått. Tack vare ett mönster med bra sybeskrivning, sylim, sytejp och en hel del envishet gick det förbluffande bra. Nyckeln till framgång vid pyttesömnad visade sig vara att limma alla fållar innan de sys. Då går det att få dem anständigt raka. Utgångspunkten till samtliga plagg är Mönstersamling 35: Basfavoriter från Merete syr. Några små egna anpassningar har jag gjort, som att rita ett lite vidare t-shirtmönster baserat på klänningsmönstret.

Det visade sig vara tur att jag sparar även på de pyttigaste små spillbitar när tyger är vackra. I garderoben låg många roliga tyger att sy av. Mamma Mutyget var bara en bortklippt kil, kanske 15 cm vid basen och runt 30 hög. Den räckte till både t-shirt och trosor.

En tanke på “Basgarderob till Barbie

Kommentarer är stängda.