Eget tema: Cirkeln är sluten (180/180)

Jag inledde fotoutmaningen på nyårsdagen med att ta en selfie framför julgranen för att testa fjärrstyrningen av min nya kamera. Nu sluter jag cirkeln med en adventsselfie. Kameran känns inte så ny längre men jag har fortfarande massor av funktioner att utforska i den.

Bilden är också en syntes av flera saker jag tränat på genom årets fotoutmaning:

  • Fjärrstyrning med hjälp av appen SnapBridge i mobil eller padda. Det är lite meckigt att ansluta men sedan är det fantastiskt att kunna se bilden tydligt och ändra små detaljer tills jag är nöjd.
  • Efterbearbetning i Photoshop. Jag har använt Photoshop massor förr i tiden men hade kommit ifrån det lite. I den här bilden har jag framför allt använt tipsen från Hanna Nerets kurs i FineArt-porträtt. Bland annat har jag använt frekvensseparering för att jämna ut hudtonerna och ett oljemålningslager för att få håret att ligga lite prydligare.
  • Bakgrunden är genererad i AI-tjänsten Midjourney. Midjoureny har jag lekt massor med de senaste månaderna. En kul väg framåt vore att jobba mera med att använda element från AI-bilder i mina foton. Det kanske kommer i nästa års fotoutmaning 🙂

En bild från samma fototillfälle men utan Photoshop. Här syns hur jag arrangerade för att ha bra utgångspunkt för det jag ville göra senare.

2 tankar på “Eget tema: Cirkeln är sluten (180/180)

  1. Snyggt jobbat med bilden! Spännande med AI-tjänsten Midjourney, man får så mycket bra tips från dig. 🙂 Stort grattis till målgången! 🙂

  2. Stort GRATTIS till din målgång. Många snygga bilder och bra bearbetning. Jag har haft det svåraste året av alla mina 9 år. Främst jag åkte på en rejäl ryggskada i maj som har tagit tills nu att rehabba mig från. Tid och ork har inte varit som förr.. Men hoppas och längtar till att komma igång igen med en bra rygg! Vi ses / E

Kommentarer är stängda.