Riktigt bra LCHF-recept

Några testade recept som jag verkligen gillar. Inlägget uppdateras efter hand.

Middagar

Diet Doctors Kyckling Korma. Sagolikt god! Funkar med olika typer av kyckling. Jag har provat kycklinglår respektive lårfilé. Gör i ordning två små skålar med de kryddor som ska i så går det fint att hinna med i den snabba tillagningen. passar bra med broccoli eller blomkål.

Diet Doctors Kycklinglevergryta. Gott och billigt. Jag brukar lägga i en näve frysta lingon i slutet av kokningen för att få lite syra i rätten.

Diet Doctors köttfärsgratäng med bacon och tomat. Jag tog krossade tomater och skippade saltgurkan.

Paul Svenssons paprika-stroganoff. Originalet är med halloumi men den funkar även bra att göra på falukorv. Falukorv innehåller inte mycket kolhydrater. Blomkålsris är dock ett nedra skit. Bara en massa blomkålssmulor i hela köket. Det är lika gott att koka blomkålen i små buketter.

Lagat och klarts LCHF-köttbullar tillsammans med Gräddstuvad vitkål från Kokaihop är en mumsig kombo.

Smårätter och tillbehör

LCHF-arkivet Baconlindad getost. Mums! Funkade bra att göra på en sådan där smal rulle getost som jag skar i lika många delar som det fanns bacon i paketet.

ICA:s tomat- och haricot vertssallad. Funkar utmärkt att göra på frysta haricot verts och passar som tillbehör till vad som helst. Det går bra att skippa löken.

När den färska vitkålen kommer på våren är den gudomlig att ugnsbaka i tjocka skivor. Jag använder ett recept från Lindas bakskola. Skär vitkålen i 2-3 cm tjocka skivor, lägg på en plåt, pensla med rikligt med smält smör kryddat efter behag. Ugnsbaka i 200 grader (ej varmluft) i ca 30 minuter.

Langos från Facebook: Per bröd: 1 ägg, 1 msk majonnäs, 1 dl riven ost. Blanda samman, klicka på plåt, grädda i 250 grader ca 10 minuter tills bröden är puffiga och gyllenbruna. Pensla med vitlökssmör och toppa med creme fraiche, rödlök, riven ost och räkor.

Bröd

Birgitta Höglunds valnötsbröd. Supergott!

Bästa fröbrödet. Ett recept jag skrivit av från YouTube. Det går att byta en del av linfröna mot chiafrön.

Sött och gott

LCHF-arkivets Saffransmuffins på mandelmjöl och kokosmjöl. Perfekt muffinskonsistens! Inte äggkladdiga alls. Till påsk gjorde jag dem med en nypa vaniljpulver i stället för saffran. Jag tror de skulle vara helt gudomliga små bakelser med rivet citronskal i smeten samt lite grädde och några bär på toppen.

Mia Trobergs Bounty. Det finns enklare recept på Bounty att hitta men detta blev väldigt gott. Jag tror det är lite enklare om man kokar ihop grädd- och oljeblandningen en stund innan kokosen tillsätts.