Eget tema: Balanskonst (28/180)

Den här typen av balanskonst har jag fotograferat några gånger. Övning ger färdighet – jag blir bättre på det för varje försök.

Balanskonsten i sig är inte ett dugg svår, egentligen. Äggen ligger på en plexiglasskiva som i sin tur vilar på en trave böcker någon decimeter ovanför bakgrunden. Varje ägg har en flaskkork som ställning.

Plexiglasskivans funktion är att det inte ska bli några skuggor på bakgrunden. Det skulle sabba hela illusionen. Det svåra är att inte få speglingar i glaset. I den här bilden hade jag ett par små speglingar som jag behövde jobba bort med klonverktyget i Photoshop.

9 tankar på “Eget tema: Balanskonst (28/180)

  1. Något liknande har jag länge tänkt försöka mig på- Kanske dags nu. Det där blev jättebra. Bra tips med plexiskivan.

  2. Häftigt och detta har jag lekt med men ställde äggen på toarullar och en liggande kopp – hade nog med det i fjolårets tema.

Kommentarer är stängda.