Eget tema: Nästan rätt (124/180)

Ett tema som jag kämpade mycket med förra året men aldrig klarade var Den blå jungfrusländan. Numera hajar jag till så fort jag ser en blå slända och har jag kameran till hands börjar jakten. Den här gången blev det nästan rätt – men bara nästan. Efter en del googlande har jag insett att detta bör vara en flickslända, inte en jungfruslända.

Nåja, blå är den i alla fall. Det finns flera olika arter av flickslända som har blårandig bakkropp, jag kan inte avgöra vilken av dem detta är.

På växten bredvid satt en röd slända. Den vet jag ännu mindre vad det är. Jag lyckades bara få till en enda bild så det går inte att se bakkroppen precis.

3 tankar på “Eget tema: Nästan rätt (124/180)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *