Collage (129/180)

Detta collage med bilder från vår Bornholmssemester ska jag ge till vännerna vi reste med. Jag gjorde collaget i Photoshop och behövde trixa en hel del med det för att få det som jag ville. Förmodligen hade det gått snabbare om jag tagit mig tid att ta reda på hur vektormasker funkar. Då hade jag enklare kunnat justera sådant jag inte var nöjd med.

Ungefär när collaget var färdigt och inramat började jag fundera på om det inte vore smidigare att göra collaget i Lightroom. Någon gång har jag nog sett en film där Mattias på Moderskeppet gör det. Den filmen kunde jag inte hitta igen men med hjälp av lite andra webbsidor och filmer lyckades jag lista ut ett sätt att få det att funka och dessutom hur jag skulle spara min layout som mall för att det ska gå enklare nästa gång.

Ett collage gjort i Lightroom med några av mina bilder från Fotoutmaningen 2023

Det var några steg som inte kändes helt självklara. Jag försökte skriva ner hur jag gjorde för att komma ihåg, men det blev mest rörigt. Istället har jag spelat in en film.

5 tankar på “Collage (129/180)

  1. Så fina dina collage blev! 🙂 Tack för att du skriver hur man ska göra men jag tycker det verkar jättesvårt!!!
    Vi får se om jag lyckas lösa temat eller om jag får hoppa över det… 🙂

    1. Det är inte alls så svårt som det låter. Egentligen var det bara svårt att beskriva i text. Om jag det fortsätter att regna min sista semestervecka ska jag spela in en film där jag visar.

  2. Superfina kollage och när den mörka årstiden infaller ska jag kanske försöka ta mig tid att lära mig, gör en hel del kollage men har aldrig skrivit ut dem utan mer för sociala medier och till mina nära.
    Vad kul för dina vänner att få dessa minnen av något ni har upplevt gemensamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *