Fotograf (1/183)

När jag gjorde min tagg för fotoutmaningen häromveckan skapade jag en AI-bild för att ha något att lägga ut och kunna testa taggen. Som första bild i år tyckte jag det var kul att återskapa bilden som foto.

Den här är inte tagen med spegel, som man kanske skulle kunna tro, utan med självutlösare och tidsfördröjning. Därför är den inte min bästa favoritkamera som är rekvisita utan min lite nättare resekamera. Sedan var det en ganska enkel match att plocka bort musen från min AI-bild och peta dit mig själv istället.

3 tankar på “Fotograf (1/183)

    1. Fotot tog jag med en annan kamera än den som syns på bilden. Kameran stod på stativ och var kopplad med fjärrutlösare och tidsfördröjning. Jag står framför en svart skärm. Tack vare den svarta bakgrunden var det plättlätt att ta bort bakgrunden i Photoshop. Musen plockade jag bort med Photoshops relativt nya funktion för generativ fyllning. Största problemet var att det var olika färgrymd i min kamerabild och i AI-bilden, det löste jag genom att exportera ut bakgrunden och sedan hämta in den igen. Dåligt förklarat kanske men hyfsat enkel bildbehandling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *