Guldvatten (23/183)

ƒ/8 – 1/100 – 85 mm – ISO 100, två blixtar, bägge på 1/64

Jodå, jag vet vad guldvatten är men det tänker jag inte fotografera. I stället experimenterade jag med att växelvis droppa i vätska färgad med rosa och gul karamellfärg.

Möjligen skulle formen på vätskepelaren här kunna föra tankarna lite extra mycket till guldvatten 🙂

I kväll testade jag ett trick jag hittat på nätet och körde ett kryddmått xantangummipulver med en liter ljummet vatten i mixern för att få lite högre viskositet på vattnet. Det fick sedan stå en stund och vila och därefter blandade jag med en liten skvätt mjölk och några droppar karamellfärg.

En blixt på varje sida och vattensprutan tejpar jag fast på köksskåpet för att den ska vara på samma plats hela tiden.

Fler tips om droppfoto finns hos Dale E A Lewis

3 tankar på “Guldvatten (23/183)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *