Eget tema: Plask (86/180)

Jag har kämpat med mina plaskbilder i månader. Roligt och blött, men väldigt frustrerande när jag ständigt fått rörelseoskärpa i dropparna. Alina har försökt hjälpa mig flera gånger. Jag har sett massor av YouTubeklipp, läst trådar i fotoforum, testat och testat igen. Det här är den bästa metod jag provat hitintills.

Nyckeln till framgång verkar vara att det enbart ska vara blixten som lyser upp. Vid tidigare försök har jag haft kameran inställd efter omgivande ljus men då har ju liksom dropparnas rörelse fortsatt registreras även efter blixtimpulsen. Bilderna är alltså tagna i ett nedsläckt rum med persiennerna fördragna och kameran inställd så att bilden blev nästan helt mörk utan blixt.

Blixten belyser från sidan och är avskärmad med en kartongbit för att den bara ska belysa glaset. (Här har jag dragit kartongbiten bakåt en bit för att blixten ska synas.) Mittemot står en vit skiva för att lätta upp skuggorna från blixten.

Nu är det kanske dags att sluta med vattenlek och hitta på något annat att lära mig.

Eller… jag undrar om jag kan åstadkomma detta med annan bakgrundsfärg än svart?

2 tankar på “Eget tema: Plask (86/180)

Kommentarer är stängda.