Handmade (24/180)

Nu är han färdig min lilla TsuTsu Bear, mönster designat av Cinthia Vallet. På bilden anas några av de verktyg som var nödvändiga för hans tillblivelse – garn, strumpstickor, markörer och inte minst läsglasögon. Detta är pyttig stickning! 15 gram ullgarn till kroppen, 10 gram till tröjan gick det åt.

Den lilla nallen stickas från nostipp till tå med ökningar, minskningar, förkortade varv och upplockade maskor på ett så smart sätt att den växer fram i händerna. Så snart huvudet är stickat uppmanas jag att ta en paus för att brodera ögon och nos.

Armar och ben stickas på ungefär samma sätt som med ärmarna på en uppifrån-och-ner-tröja.

Det här var första gången jag fick användning för mina nya mönstrade bakgrunder.

6 tankar på “Handmade (24/180)

  1. Så fin och förstår vilket arbete som ligger bakom. Detta är en av mina svagheter, av många, både kunskapen och tålamodet saknas. Har börjat med många stickningar som oftast ledde till att jag gav det till min mor som slutförde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *