En känsla av… (165/180)

LCHF-pepparkakor efter ett recept från Sockerfrittsåklart. De är godare än vad jag vågat hoppas och ger onekligen en känsla av jul men pepparkakor är det INTE, snarare goda kryddiga mandelkex. Jag kommer att baka Majas pepparkakor till jul. Definitivt!

För ca 20 tunna mandelkex

25 g smör
3 msk (63 g) fibersirap
1,5 dl mandelmjöl
1,5 msk kokosmjöl
1,5 msk pofiber
1,5 tsk pepparkakskrydda + lite extra ingefära eftersom det är så gott 🙂

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret tillsammans med fibersirap i en kastrull så det blir en lättflytande blandning. Häll det smälta i det torra. Rör om och knåda ihop till en deg. Låt degen dra några minuter. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och ta ut pepparkakor. Grädda i 175 grader (ej varmluft) i ca 8 minuter.

Degen blir ganska klibbig men förvånansvärt smidig och funkar bra att kavla tunt mellan flergångsbakplåtspapper.

En tanke på “En känsla av… (165/180)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *