En gång om året (10/183)

En gång om året (ungefär) har vi snökaos i Skåne. Under gårdagen och natten var det värre än på många år. I medierna rapporterades att runt 1000 bilar stod still på E22 mellan Kristianstad och Malmö. Räddningstjänst och militär fick jobba hela natten med att få loss dem.

Det väcker åtminstone två frågor: hur kan det finns över 1000 bilförare som tycker det är en bra idé att ge sig ut på motorvägen när SMHI har utfärdat orange varning och polisen har uppmanat att alla som kan ska hålla sig hemma?

Den andra frågan dök upp när jag såg Martin skotta snön som kommit det senaste dygnet. Det är ca en decimeter snö…. hur kunde det orsaka detta enorma trafikkaos? Egentligen vet jag ju det. Motorvägen går långa sträckor genom öppet landskap och den hårda vinden kan göra att det snabbt blåser igen på vägarna. Lite dråpligt var det ändå att se att det var så lite snö här inne i stan när vägarna var så hårt drabbade bara ett par mil härifrån.

För ordningens skull vill jag påpeka att det oftast är mer än en gång om året vi behöver skotta snö. Och att det oftast är Martin som gör det! Jag skottar kanske en gång om året.

3 tankar på “En gång om året (10/183)

  1. Du har liknande tankar som jag har haft samtidigt som jag vet att de söderut inte har samma kapacitet som oss här uppe. Däremot är kommunens budget för plogning slut i år redan innan vintern har börjat. Här hemma har vi bilen som inte startar , batteriet behöver bytas (samt dieselbil) men för att komma till verkstaden och byta batteri behöver vi först få igång den. =) Däremot skottar jag aldrig snö, inte ens en gång per vinter trots snömängden. Den här perioden har inte varit som vanligt i vårt land, sist vi hade den här låga temperaturen under en längre period var 1999 (tror jag), då hade jag i alla fall en bil som startade. =)
    Ser att du som vanligt har bidragit med en hel del nya teman och året har knappt börjat.

  2. Vi bor i lägenhet, så det är ingen tomt eller trottoar, som vi måste skotta. Men på balkongen blev det till att skotta bort ca en halv meter snö i dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *