Knolling (148/183)

Fotostilen knolling innebär att föremål organiseras och grupperas efter parallella linjer och räta vinklar och sedan fotograferas rakt ovanifrån. Ordet anses ha använts första gången 1987 av Andrew Kromelow, en vaktmästare på Frank Gehrys möbeltillverkningsverkstad som brukade organisera verktyg så. (Källa: The history of Knolling)

Vad kan då passa bättre än att ta ett knollingfotografi för att fira att vi är färdiga med det mödosamma jobbet att klä om alla tio köksstolarna? En detaljbild av tyget och de verktyg som kom till användning. Jobbigast den här gången var att pilla bort alla gamla klamrar. Jag var synnerligen entusiastisk med häftpistolen förra gången jag klädde om dem.

Knolling var ett av mina egna teman förra året. Bästa tygsaxen fick vara med då också. I det inlägget går det även att se hur jag monterar kameran för att ta en bild uppifrån.

Två av stolarna. Det var för besvärligt att släpa ut alla tio och leta upp en plats att fotografera dem på.

Vackert möbeltyg från Gittes.

2 tankar på “Knolling (148/183)

  1. Tack för informationen om vad ordet innebär och tack för dina kommentarer trots att jag verkligen inte varit aktiv på länge och inte heller kommenterat trots att jag tittat ibland. Det blir nog så under året, en riktig periodare vad gäller foto just nu. Måste ta med mig betydelsen av ordet nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *