Uppvisning vid Bäckaskogs slott

Idag var jag och Timjan med på uppvisning vid Bäckaskogs slott. Det var posten som hade en personaldag för anställda och deras familjer och de hade frågat oss om vi ville göra en liten uppvisning. Några av oss byggde banan på klubben före uppvisningen och tjuvtränade lite. Det var en del kluriga svängar och rätt knivig slalomingång. Jag tycker att vi fick till det med svängarna och vi kom fram till en del lösningar. Men både förare och hundar blev trötta i värmen.

Därefter körde vi iväg till uppvisningen. De som var med på personaldagen hade flera olika aktiviteter att välja bland så det blev inte så många som tittade på just oss. Men det gjorde inte mig och Timjan något och det var i alla fall några som tittade!

Det är nyttigt att öva i nya miljöer. Vippen brukar vara ett osäkert kort när vi inte är i trädgården eller på klubben. Det visade sig även denna dag. När Timjan skulle ta hopphindret framför vippen tvärstannade hon. När jag bad henne hoppa gjorde hon visserligen det men därefter traskade hon bort och satte sig bredvid några barn som var åskådare. Det verkade som om hon låtsades att hon var en lydig hund som kunde sitta fint! Jag lyfte tillbaka henne och satte henne på nedkanten till vippen. Vi fick tillfälle att köra några gånger till och då förberedde jag med en klick leverpastej (från tub) på vippen och det gick bättre och bättre. Jag tänker att detta var ett gyllene tillfälle att få träna vippen i annan miljö. I vanliga fall när vi är på nya ställen är det oftast tävling och då går det ju inte att träna.

Förutom den nyttiga träningen var det trivsamt att sitta i skuggan under trädet och umgås med hundar och agilityvänner!