Eget tema: Tillbakablick (180/180)

Nu är jag i mål med Fotoutmaningen 2021. 180 bilder är publicerade och det är dags för en tillbakablick. Det här inlägget är också en liten tillbakablinkning till en bild jag tog till temat Återbruk i början av april.

Jag valde redan från början att sikta in mig på 180 bilder för att hinna med att experimentera och prova nya saker. Dessutom kände jag att fotografering skulle kunna vara ett bra pandemiprojekt. Det är lätt att hålla avstånd bakom ett objektiv.

Oj vad mycket jag hunnit prova som jag inte hade gjort tidigare! Massor av nytt har jag lärt mig – och massor har jag kvar att lära. Jag har till exempel:

 • Experimenterat lite med flatlays. Där har jag massor kvar att lära om komposition.
 • Skaffat kartongbitar och annat som låter mig bygga upp en enkel ministudio.
 • Gått igenom och provat flera av Moderskeppets kurser kring foto och redigering.
 • Tittat på mängder av material om trickfoto och provat att bygga upp eller arrangera motivet för att kunna luras med bilder.
 • Kämpat som ett djur med att fotografera vattendroppar, något som ledde till att jag behövde skaffa mig en extern blixt och lära mig använda den.
 • Lyckats få till en bild av månens yta. Det vill jag träna mer på, mörka varma augustikvällar är nu efterlängtade.
 • Önskat mig, och fått, ett makroobjektiv i födelsedagspresent. Underbart objektiv!

Sist men inte minst har jag blivit bättre på att hantera utskrifter. Bilder vi vill ha i A3 skickar jag för FineArt-utskrift till Crimson och monterar på formskumskivor.

Bilder i A4 skriver jag ut från Lightroom. Martin har hjälpt mig att fixa en fotovägg där det är enkelt att byta ut bilderna.

Tack alla medverkande i Fotoutmaningen 2021! Det har varit oerhört inspirerande att följa alla bloggar och att vrida och vända på orden i temalistan.

Givetvis kommer jag att fortsätta fotografera. Förhoppningsvis har jag ett nytt fotoprojekt på gång till hösten.

12 tankar på “Eget tema: Tillbakablick (180/180)

 1. Stort grattis till målgången! Jag är så imponerad av dina fina bilder och hur mycket olika tekniker och nya saker du provat på!! Du har inspirerat mig men jag har tyvärr inte kommit till skott än… men jag måste prova att göra splash-bilder, de är ju så häftiga! Än en gång stort grattis! 🙂

 2. Tack! Ja prova splash. Det är roligt och frustrerande. För varje hyfsat lyckad droppe har jag nog tagit hundra misslyckade. Lite learning by error alltså.

 3. STORT GRATTIS ! Tack för alla intressanta och vackra foton du har levererat och så mycket lärdom du har spridit i fotoutmaningen ! Jag har verkligen uppskattat ditt deltagande jättemycket !
  Önskar dig fina månader framöver och hoppas vi ses här i Fotoutmaningen på det nya året 🙂

 4. Ett stort GRATTIS! till målgång bra jobbat, du har levererat så fina bilder och tack för dina fina kommentarer hos mig. Hoppas att vi ses här nästa år.

Kommentarer är stängda.